Joden runt på en budget

Även om världen är full av tävlingar, oavsett inom vilken kategori man kikar, så är det inte alla som faktiskt vill tävla. Alla båtar är förvisso dyra men när det kommer till just tävlingsbåtar kan det kännas något onödigt att ha en båt avsedd för endast detta. Många föredrar att använda sig av båtar för semester och avkoppling istället, och visst är det härligt att svänga in i den där båthamnen och säger hej till de kända ansikten man ser under semestern. Det är ungefär som för husvagnsägarna om återkommer till samma camping eller de med sommarställe som återser sina grannar igen. Men det som gör det lite extra charmigt med just båtlivet är att man spenderar tid just på vattnet, känslan av att se ut över det vackra blå är otrolig.

Åk med andra

Dock kan längtan efter något mer bli stor, man längtar ut efter större vatten och en oändlig horisont. Det finns mycket i världen man vill upptäcka och se, har man bara en tillgång till en båt avsedd för längre resor så bör man försöka ta sig tiden att utföra denna typ av resa. Men som alla drömsemestrar, oavsett vart de bär av, så är kostnaden en stor del av det hela. Dock är de inte alla som har tillgång till en sådan båt eller har råd att köpa en, kostnaderna för ägandet av en båt blir dessutom många. Går något sönder måste man själv ersätta eller laga det, försäkringen kostar och priset för bränsle är inte direkt det lägsta man kan tänka sig. Dock finns det alternativ till detta, genom att ta jobb på en båt så kan man tillsammans med ett team segla runt jorden och på så sätt möta en massa nya människor som delar ens dröm. Detta är ett mycket billigare alternativ som visserligen inte innebär helt och hållet en valfrihet, men samtidigt så kan det vara skönt att bara få åka med och sedan hoppa av så fort pengarna inte riktigt räcker till längre. Ett sådant arbete kan man finna genom sidor som Find A Crew, men oftast är det lättas att få jobb i ett team på en båt via andra som känner eller vet någon som gjort det eller kanske själva har varit iväg på en sådan resa.

Planering är viktigt

Planering är viktigt

Det finns två olika typer av resenärer, de som tar dagen som den kommer och de som planerar vad de ska göra och inte. Båda sätten har sina för- och nackdelar, å ena sidan vet man inte vad som dyker upp under resans gång och då kan det vara skönt att inte ha alltför mycket planer som binder en, men samtidigt kan detta bli väldigt dyrt i slutändan. När man hela tiden får improvisera så innebär det att pengarna försvinner på småsaker konstant. När man ska göra en resa som denna så är det allra bästa att faktiskt planera den, på så sätt kan man spara pengar. Planera måltider i förväg så du kan ha med dig det som behövs, se till att fiska upp en hel del av den maten du äter. Fisk på land kostar en hel del, framför allt om man vill lyxa till det med färsk fisk. Med en fiskeutrustning kan man få sådan mat helt och hållet gratis, så lära sig hur man rensar fisken innan tillagning är ett måste innan man beger sig iväg.

Passa på

Så klart vill man kunna hålla kontakten med de där hemma under resans gång, man vill även kunna kolla till mail och sociala medier, men är man utanför Europa kan taxan på just detta bli väldigt hög. När. Man anländer till en hamn bör man se till att koppla upp sig deras wifi, förutsatt att de har något, alternativt ta sig iväg till en restaurang eller ett kafé som erbjuder gratis wifi. En god kopp kaffe tillsammans med en uppdatering av sociala medier så som Instagram är aldrig fel Här kan man också passa på att roa sig med sådant som blir svårt att göra ombord på båten, ladda ner en ny bok hos Bokus som kan förgylla regniga dagar eller varför inte ge sig in i spelets värld och testa på de senaste utmaningarna hos Pokerstarscasino eller testa något av de spel som Funnygames har att erbjuda. Det kan vara skönt att koppla bort vattnet en kort stund för att sedan återvända till båten och få njuta av det där vackra som havet erbjuder.

Våga säga hej

Våga säga hej

I de hamnar man lägger till i ska man inte heller vara rädd för att ta kontakt med människor, dessa människor gör förmodligen liknande resor som du och har tips och idéer för vart du bör styra din resa eller vad du absolut inte få missa på ett visst ställe. Människorna som gör denna typ av resor brukar dessutom vara väldigt trevliga och öppna, detta ger chansen till att knyta underbara kontakter med människor som har samma intresse.