Segling i Asien

Att segla innebär att man genom vindens tryck kan färdas från en plats till en annan. Seglar man till sjös innebär det alltså att man befinner sig i en båt där vindes kraft driver fram båten.

Segling i Asien

Sverige finns det många klubbar där man kan få chansen att lära sig att segla. Varje år utbildas ungefär 8000 barn, ungdomar och vuxna inom segling via de olika klubbarna i svenska seglarförbundet så att intresset för att segla finns är ett faktum. Kursinnehållet baseras på deltagaren själv, vissa kan ha lite kunskap sedan tidigare medans andra kanske aldrig har suttit i en segelbåt innan och därför är det inte konstigt att kursinnehållet behöver vara på lite olika nivåer för den som vill lära sig att bli en duktig seglare. De som utbildar inom svenska seglarförbundet är såklart licensierade via Svenska Seglarbundet och är där som stöd så att man verkligen ska kunna lära sig att segla på bästa möjliga sätt. En dröm för många som tycker om att segla är att segla på olika ställen runt om i värden och då kanske främst att få chansen att segla i Asien.


Drömmen kan bli sannAtt segla i Asien blir nämligen allt mer populärt. Är man sugen på att segla i Asien finns det kurser i Sydostasien som kommer att ge en de rätta kunskaperna för att man sedan ska kunna ge sig ut på egen hand och då ha chansen att segla runt i Asien. Kan man inte segla själv så går det också att ta sig ut på en dagsutflykt där någon annan styr segelbåten och man bara får njuta av turen men det går också att ta sig ut på en längre tur om man bokar en skeppare. Även fast man har kunskaper inom segling så kan det vara bra att repetera sina kunskaper i just Asien eftersom det är där man kommer att segla. Det finns flera internationella seglarskolor vilket innebär att kurserna är på engelska och man kommer att få otroligt mycket kunskap så att ens seglingssemester i Asien ska kunna bli riktigt lyckad. Det krävs att man har ett intyg (dvs kustskepparintyg) om man vill chartra en segelbåt i Asien samt dokumenterad seglingserfarenhet.

Drömmen kan bli sannTänk att få åka runt helt planlöst i vackra miljöer för att sedan få stiga av båten en stund, äta middag på en fin restaurang och bara ha det bra. Det är en dröm för många men som med de flesta drömmarna så kan drömmen bli sanning bara man sätter sig ner för att göra drömmen till verklighet. Bästa tiden att segla runt i Asien beror lite på vart i Asien man kommer att segla men exempelvis om man är sugen på att segla runt i norra Thailandsbukten så rekommenderas det att göra det under svenska vintern men vill man hellre segla i Bali så är en bra period att segla när det är sommar i Sverige. Glöm inte bort att det är viktigt med solskydd och att ta det försiktigt ute på vågorna.