Segling i Karibien

Under vår svenska vinter är det högsäsong i paradiset. Med klarblått vatten, laguner, tropiska öar med svajande palmer, reggae och oändligt med sol så är det ett minne för livet. Att segla här är även omväxlande då du somnar på en plats och vaknar i en annan. Det är en otroligt spännande resa och det finns en mängd olika platser att besöka, den ena är vackrare än den andra. Cuba, Haiti, Cayman Islands och till exempelvis jungfruöarna är populära hos seglarfantaster.

Visst låter det väl som en dröm? men hur bär man sig åt om man vill segla men kanske inte har en egen segelbåt? Eller hur och vart startar eller slutar man resan om man har en egen båt?

Organiserade seglingsresor

Det finns mängder av olika seglings företag som erbjuder seglingsresor vid ett intresse och man inte har en egen båt, det bästa är också att du inte ens behöver kunna något om segling då det oftast finns skeppare ombord och även diverse värdar av olika slag. Det enda du behöver tänka på då är att inte missa utsikten eller din middag på utsatt tid. Det kan väl verkligen kallas en semester på riktigt? Att resa med en organiserad seglings båt ger dig också många möjligheter till att lära känna nya vänner, men reser du annars med en bunt gamla vänner så går det såklart bra att hyra en båt bara för er själva också. Om man nu planerar en egen rutt i Karibien finns det en mängd fantastiska områden att utforska, vi dyker främst ner i området Graniderna och utforskar det mer.

St Vincent och Graniderna

Här startar och avslutar de allra flesta sina seglingsäventyr, beläget i den södra delen av området antillerna.  Området är populärt för bland annat dykning och olika seglingsaktiviteter och här trängs restauranger och barer på marinan. Att upptäcka nationalparken Tobago cays är ett måste när man är på St Vincent, och gillar du tuffare fysiska aktiviteter så bör man ta vandringen genom regnskogen till vulkanen La soufrie som ligger beläget 1467 meter högt över havet. Här är utsikten oslagbar.

St Vincent och Graniderna

Grenadinernas övärld besår av 32 stycken olika öar som finns mellan St Vincent och Grenada med bland annat en tropisk regnskog och vulkaner, här i området kan man segla året om. Princess Margaret beach i Bequa är en av de mest unika stränderna i grenadinerna och föredrar du en mer privat del finns här massor av plats. Själva graniderna är ett mekka för seglingsentusiaster och ligger längst ned i den karibiska kedjan. Området är populärt då det erbjuder fantastisk snorkling och en välkomnande lokalbefolkning. Har du tidigare sett ett vykort från Karibien så är det alldeles säkerligen tagit i området. Här trängs turkosa vikar, vita sandstränder och stora palmer, sköldpaddor och på vissa tider av året kan du se delfiner.  På graniderna är varje ö helt unik och har därför också möjligheten att även erbjuda helt unika upplevelser. Oavsett vart man bestämmer sig för att segla i Karibien så är det en dröm som många återupplever år efter år. Kanske blir det din också?